6 Αυγ 2015

ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ ΠΙΑ...

Μετά πραγματικής λύπης (και το εννοούμε) ενημερωθήκαμε πως γνωστός φορέας ο οποίος καλλιεργεί μια δική του, ιδιάζουσα και αποκλίνουσα σε βαθμό διαστρέβλωσης, μορφή του Ελληνικού πολυθεϊσμού, και του οποίου η πρόσφατη αίτηση για απόκτηση της νομικής μορφής της «θρησκευτικής κοινότητας» απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο, καταφεύγοντας στις γνωστές του πρακτικές χυδαίας προπαγάνδας και χειραγώγησης μαζών, στην προσπάθεια να δικαιολογήσει και καλύψει τις δικές του ανεπάρκειες, λάθη, προβλήματα και ανακολουθίες, δήλωσε – προετοιμάζοντας το έδαφος - πως αν τυχόν αίτηση κάποιας άλλης θρησκευτικής κοινότητας επιτύχει στο δικαστήριο, αυτό θα σημαίνει πως αυτή είναι καθοδηγούμενη ή δάκτυλος της εκκλησίας. Και αυτοί παραμένουν οι μόνοι σωστοί και αποκλειστικοί (sic) εκπρόσωποι του Ελληνισμού σε θρησκευτικό επίπεδο.


Σχετικά με τον νόμο 4301,

η Λατρευτική κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ ήταν αυτή που από την πρώτη στιγμή κάλεσε σε συνάντηση όλους ανεξαιρέτως τους φορείς που δραστηριοποιούνται γύρω από την υπεράσπιση και ανάδειξη του Ελληνισμού και μάλιστα ξεκίνησε την συλλογή των υπογραφών τελευταία από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους φορείς.

Σκοπός της Λατρευτικής κοινότητας ΛΑΒΡΥΣ δεν ήταν, κι ούτε είναι, να πάρει την πρώτη αναγνώριση από το Πρωτοδικείο της νομικής μορφής της «θρησκευτικής κοινότητας» (αλίμονο αν είχε τέτοια ψυχολογικά προβλήματα). Σκοπός της ήταν, είναι και θα είναι ο Ελληνισμός και κάθε τι που τον πηγαίνει μπροστά.

Η Λατρευτική κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ έχει δηλώσει δημόσια ότι είναι προς το συμφέρον του Ελληνισμού να αναγνωριστούν νομικά όσο το δυνατόν περισσότερες θρησκευτικές κοινότητες Ελλήνων λατρευτών. Επίσης έχει δηλώσει ότι είναι στη διάθεση όποιας κοινότητας θέλει βοήθεια για την ενημέρωση και σύνταξη των δικαιολογητικών που χρειάζονται για την κατάθεση αίτησης στο Πρωτοδικείο. Αντιθέτως, κάποιοι άλλοι δεν επιθυμούν καν την ύπαρξη κανενός άλλου, δεν επιθυμούν να αναγνωριστεί νομικά ως θρησκευτική κοινότητα ουδείς πλην αυτών και κάνουν ότι είναι δυνατόν προς αυτήν την κατεύθυνση αντί να εστιάσουν στην δική τους προβληματική προσπάθεια.

Να ξαναθυμίσουμε ότι ο νόμος 4301 του 2014 αναφέρεται σε νομική αναγνώριση «θρησκευτικών κοινοτήτων» (μια μορφή σωματείου) και όχι θρησκειών, διότι δυστυχώς ακόμα και σε αυτό το πολύ σημαντικό δεδομένο υπήρξε εντέχνως παραπληροφόρηση ώστε να αλιευθούν καλόπιστοι άνθρωποι οι οποίοι δεν ήταν ικανοί ή δεν ασχολήθηκαν να κατανοήσουν μόνοι τους τον νόμο.

Τέλος να πληροφορήσουμε τους ανωτέρω πως η Λατρευτική κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ θα συνεχίσει το έργο της με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ότι και αν λένε, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα, και ελπίζουμε να μας συγχωρήσουν που δεν θα μπούμε σε διαδικασίες διαστρέβλωσης και ακύρωσης εκ των έσω των ουσιαστικών χαρακτηριστικών της Ελληνικής παράδοσης.

Επίσης ας μας επιτρέψουν να θεωρούμε την όποια νομική κατάκτηση, όχι δική μας, αλλά όλων των Ελλήνων και του Ελληνισμού.


Εμείς τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλά μυαλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: