21 Μαρ 2011

Συνεδρίαση του ΚΑΣ για τον βωμό των 12 θεών της αγοράς των Αθηνών

Αύριο 22 Μαρτίου και ώρα 7 απογευματινή συνεδριάζει έκτακτα το ΚΑΣ για να βγάλει μια απόφαση για το θέμα του βωμού των 12 θεών.

Κρίνοντας και από σημερινά δημοσιεύματα όπως αυτό του Skai.gr με τον μάλλον παραπλανητικό τίτλο ‘ο βωμός θα παραμείνει ανέπαφος’ – που φαίνεται να παραλείπει το ‘στην αγκαλιά της γης’ - το ΚΑΣ πιθανότατα θα προβεί και επίσημα στην προειλημμένη απόφαση για θάψιμο του βωμού, αναβάλλοντας την ευθύνη του, την ευθύνη όλων μας για ανάδειξη αυτού του μνημείου στο απώτατο μέλλον. Επανάληψη δηλ αυτού που έγινε πριν περίπου 80 χρόνια όταν και ταυτίστηκε το μνημείο, πάλι κατά την διάρκεια εργασιών για τον σιδηρόδρομο.

Η Λατρευτική κοινότητα Λάβρυς έχοντας ζητήσει παράσταση στην συνεδρίαση και επιμένοντας στην αρχική της τοποθέτηση, θα στείλει εκπρόσωπο της σε μια ύστατη προσπάθεια να δουν οι αρμόδιοι και την θρησκευτική σημασία του βωμού για τους σημερινούς χιλιάδες Έλληνες πολυθεϊστές.

Εκπροσώπηση θα έχει και η πρωτοβουλία για την διάσωση και ανάδειξη του βωμού των 12 θεών και του ελέους, μέλη της οποίας καλούν τους υπερασπιστές του βωμού να παραστούν σε ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το κτήριο του Υπ. Πολιτισμού που στεγάζεται το ΚΑΣ Μπουμπουλίνας 20 και Τοσίτσα την ώρα της συνεδρίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: